Kako uzimati magnezij klorid -

Go to content

Main menu:

Kako uzimati magnezij klorid

Doziranje i primjena:

Oralno
Kuhati litru vode, ostaviti da se ohladi, i doda se 33 g magnezij klorid heksahidrata, dobro se pomiješa i zatvori se u staklenoj posudi. Konzumirajte oko 100 ml dnevno. Zbog specifičnog okusa i jednostavnost gutanja preporučuje se dodati na vašu dnevnu dozu malo soka po vašem ukusu. Zbog bolje apsorpcije preporučene su dnevne doze u dva ili tri dijela i konzumira u intervalima tijekom dana. Preventivna doza mlađim ljudima, polovica tog dnevne doze dnevno, odnosno oko 50 ml, starije osobe, cijela doza. U nekim bolestima, preporučljivo je neko vrijeme, da se uživa veći dnevni unos, na primjer 100 ml 2-3 puta dnevno kao od prilike s bolovima u zglobovima i mišićima, kukova i kralježnice zbog dekalcifikacije. Isto tako, povećanje doze preporučuje se kod problema s prostatom, artritisom i rakom. Kad ste riješili problem, nastavite s preventivnim dozama.

Napomena: magnezij klorida ne može se uživati u onih s oštećenjem bubrega, osim tek nakon savjetovanja s liječnikom. Ne preporučuje se konzumacija trudnicama, osobama s čira na sluznice želuca te u slučaju dehidracije.


mgcl2 heksahidrat
Povećano unošenje laksativa može biti iritantan za sluznicu probavnog trakta. Stoga je zanimljiva alternativa, kako ga unesti u tijelo:

Primjena kroz kožu:
Ljudi koji iz bilo kojih razloga ne žele ili ne mogu ga uživati, može se primijeniti kroz kožu. Na kožu može se primijeniti u obliku zasićene otopine magnezij tih zvano magnezij ulje.
Može se pripremiti koncentrirane otopine u vodi, tako da se otopi 30 g magnezijevog klorida u 100 ml kuhane i ohlađene vode. Ovo rješenje se primjenjuje 2x dnevno na kožu, osobito ispod pazuha i prepone, pomoću posude sa sprejem. U slučaju da je vaša koža veoma osjetljivija, i početi svrbjeti (poput morske soli nakon kupanja u moru), nakon 30 minuta možete se i tuširati, ali to nije potrebno. To vjerojatno znači, da u tijelu nemate dovoljno magnezija.

Alternativno, ili komplementarna opcija je kupanje u toploj, ali ne vruću kupku, kojoj je dodan magnezij klorid. To se također može primijeniti pomoću kupelji za noge. Kroz kožu se vrlo brzo apsorbira. Kupelj je pripravljena sa 1% otopine, a to je 25 litara na 250 g MgCl2 heksahidrat. Takva kupka ima određene prednosti: poboljšano podmazivanje i zaštitne funkcije kože, smanjuju upalu i ubrzati zacjeljivanje rana. Vrlo efektivna kao kupka za smirujuće i stresa isto tako eliminacije bolovima u mišićima i zglobovima i vrlo efektivna za razne bolesti kože kao što su ekcemi, psorijaza, dermatitis i psorijaza.

 
Back to content | Back to main menu